Anne-Marie Larsen

Anne-Marie har siden sin barndom været omgivet af Pointere, der både var jagthunde, familehunde og sportshunde. Hun mindes især de dage hun og hendes bror var med far på jagt.

”Jagt var ikke en hobby for min far; det var en naturlig del af det at have mark og skov. Der blev ikke holdt jagter, som vi kender det i dag, Der blevet skudt til gryden, så søndag eftermiddag efter middagssøvnen og inden aftenmalkningen, gik vi på jagt. Vi børn skulle holde os lige bag ved far, og foran var så Pointeren. Jeg husker det, som om der altid hang en kok på tasken, eller vi skulle slæbe på en hare. Dengang var der rigtig mange champignons i området. De groede på alle de vedvarende græsarealer, så når vi var på vej hjem fra jagten, fik vi fars kasket, som vi så fyldte med svampe. Efter sådan en jagtdag og når far havde malket, lavede mor flødestuvede svampe på ristet franskbrød. Hvor mange oplever lige det i dag efter en tur på jagt?”

For år tilbage havde Anne-Marie ikke forestillet sig, at hun ville begynde at gå på markprøver. Hun havde egen familie nu. Men der var selvfølgelig altid Pointere i deres hjem, for der skal jo være en hund til jagt og et enkelt kuld hvalpe blev det også til. Men jagthundesport var der ikke tid til. Der var kommet tre børn til og de var nu det vigtigste. Først da børnene kunne klare sig selv med transport, lektier og lignende startede hun lidt op igen. Men det var mest på en opfordring, at hun tog på den første prøve igen. Der fik Snaps en 1. præmie — og så var hun solgt. Det er siden blevet til flere sejre, og da der var tilstrækkeligt med præmieringer i hus, besluttede Anne-Marie sig for, at nu var det tid at lave sit første eget Villestofte kuld. Der blev renoveret på Lindegård med nye hundegårde inde som ude og to ture til Norge for at parre hund, og endelig lykkedes det. I dag har hun det første kuld hvalpe bag sig. Sidste år startede hun på prøver med egen avl. ”Det er en helt fantastisk oplevelse og alt arbejdet værd,”siger hun. Der var 8 hvalpe i kuldet, de 6 af dem er indtil videre startet på markprøve, heraf er 5 blevet præmieret. Det tegner jo godt.

Anne-Marie er, som sine forældre, Gunnar og Grethe også meget imødekommende over for nye pointerfolk. Hun hjælper gerne én i gang, og er god til at introducere nye og gamle for hinanden. Anne-Marie har i 6 år været en del af Dansk Pointer Klubs bestyrelse. Hun kan kun opfordre alle til at være aktiv i klubben. ”Det er så spændende at være med. Man lærer rigtigt meget om jagthundesporten, netværket, samarbejde med de andre klubber og organisationer.” Anne-Marie går også meget op i markvildt og vildtpleje og drømmer om at starte et markvildtlav, når engang tiden tillader det.

Privat foto

JAGT TIL GRYDEN

Anne-Marie og hendes bror med hænderne fulde

Kurve fuld af dejlige Villestofte havalp 2013

KURVEN FULD AF NYE HVALPE

Anne-Maries første Villestofte kuld