Joakim Skovgaard Larsen

Joakims store interesse for pointeren starter i 1989. Her kommer Joakim i folkeskolens erhvervspraktik på Skovsgaard i Villestofte. Herved starter et tæt venskab med Grethe og Gunnar som igennem årene udvikler sig til også at indbefatte Joakims kone Mitzi og deres børn.

Erhvervspraktiken udvikler sig til et fritidsarbejde på Skovsgaard, både i stald og på mark men hurtigt bliver Joakim grebet af arbejdet med pointeren. Gunnar stiller velvilligt et par hunde til rådighed. Villestoftes Rambo og Villestoftes MiaMaja bliver Joakims første oplevelser med pointeren. Joakim opnår i 1991 sin første 1. præmie på en anerkendt markprøve med Villestoftes MiaMaja.

Joakim er opvokset med jagt og også jagthunde i hjemmet. Der er dog ikke plads til yderligere jagthunde i hjemmet, så Rambo og MiaMaja må blive på Skovsgaard…men hvad gør det, Joakim kommer alligevel næsten dagligt på Skovsgaard, så hundene bliver ”holdt til ilden”.

Op igennem 90erne uddanner Joakim sig i København og der er begrænset tid til arbejdet med jagthunde. Efter endt uddannelse i slutning af 90erne tager arbejdet med pointeren fart. Særligt i 2000 hvor Mitzi og Joakim flytter til Holstebro. Her bor erfarne og dygtige pointerfolk som hurtigt tager Joakim ”under deres vinger”. Disse erfarne pointerfolk har også en stor andel i, at det lykkedes Joakim at vinde Dansk Jagthunde Derby i 2001 med Villestoftes Roy. En succes som Joakim gentager i 2004 med en datter efter Roy, Villestoftes Rita. Begge hunde opnår også flere vinderklasseplaceringer. Joakim er også betaget af de øvrige engelske racer og erhverver sig der for i 2005 engelsk setter Senja´s Lullu. Lullu bliver også placeret på Derbyet, nemlig som nummer 5 i 2007.

Samtidigt med at hundene bliver flittigt brugt på markprøve, er de også flittige deltagere på jagt. Joakims pointere har altid været, og bliver stadig, brugt på alle former for jagt…det er jo det de er født til. Mange af de erfaringer de får på jagt, kan bringe dem langt på markprøve…og sådan skulle det jo også gerne være, ellers er markprøverne ikke konstrueret rigtigt.

Den idelle pointer skal besidde en uhæmmet jagtlyst og vildtbegær, den skal være kontaksøgende og så skal den jage med høj intensitet, stilfulde og kraftbetonede bevægelser. Den skal have jagtforstand og kunne tilpasse sit søg i forhold til terræn og i samarbejde med føreren/jægeren. Herudover skal pointeren være en social velafbalanceret hund som kan trives med familien i hjemmet.

At avle hunde der besidder ovenstående kvaliteter i den rette balance er en kæmpe udfordring, men det er det vi konstant bør stræbe efter.

Joakim er uddannet autoriseret markprøvedommer i 2005 og sidder i dag som det ene af to medlemmer fra de engelske stående racer i Dansk Jagthunde Udvalgs Dommerudvalg. Herudover har Joakim også siddet som næstformand i Dansk Pointerklub.

Far og søn på markprøve sammen

FAR OG SØN

3. generation på vej

FAR OG DATTER

Træner hund efter arbejde/skole

Joakim Skovsgaard Larsen og Villestoftes Roy vinder af Derby 201 med alle deres pokaler

DERBY SEJEREN ER I HUS

Dansk Jagthunde Derby i 2001 med Villestoftes Roy