HVALPE 2018

Kennel Villestofte’s Asta har født hvalpe i januar 2018

Side opdateret 27. januar 2018

  • Villetofte's Jarl, Fritz og Isa

  • Villetofte's Erna og Gro

  • Villetofte's Jarl og Isa

  • Villetofte's Asta med hvalpe 2017

  • Villetofte's Asta

Billederne herover er fra forrige kuld 2016, efter samme kombination.

Hvalpe født  januar 2018

Villestofte´s Asta: DK18058/2012: HD: A
Optaget i avlsregister for DPK’s Elitehunde 2016

Parret med Prick: NO38639/14 HD: A

KONTAKT
Kennel Villestofte
v/ Anne Marie Larsen
Mobil: +45 2048 5292
E-mail: branebjerg@tdcadsl.dk
 

Billeder af Asta og Prick

Mere info

Villestoftes Asta er ud af: Metrinelunds Gossi og Jutevatnets Radar.

  • I det kuld var der 6 hunde med 1. pr. i UK. 4 hunde har nu opnået 1. pr. i åbenklasse.
  • Villestoftes’s Viktor vandt Dansk Pointer Klubs efterårsvinderklasse i 2015. I 2016 har han vundet 2 brugsklasser og er dermed Dansk Jagt Champion.
  • Villestofte’s Mico 2. VK , CK i Verdal, Norge.

Prick er ud af : Jutevatnets Makker og Fn Isa 

  • I det kuld er der 3 hunde som er præmieret både i ungdoms klasse og i åben klasse.

Asta og Prick har et kuld hvalpe samme fra november 2016.

  • Der er 3 tæver og 4 hanner alle fine hunde med stor jagtlyst. De går godt på både mark og på fjeld, i god kontakt med deres fører. Det er meget rolige hunde både inde i huset og ude i hundegården.

HVAD VIL VI OPNÅ MED DENNE KOMBINATION?

At finde balancen mellem den ”uhæmmede jagtlyst” og samtidig ”kontrollerbar” er meget svært. Ofte må man ved det ene, give køb på det andet. Vi synes dog, at Kennel Jutevatnet v/Ole Frøland i Norge har givet os noget af den balance, og det vil vi gerne forstærke.

Vi synes også, at andre hunde, vi har set fra Kennel Jutevatnet, har demonstreret dette, bl.a. vinderen af DPK UKK 2016 Jutevatnets Hekla (Black Lucky’s Ingo/Jutevatnets Katla). Hekla, som primært er fjeldhund, formåede på kort tid i Danmark, at tilvænne sig de danske lavlands forhold og opnåede flere præmieringer inkl. 1 præmie i ÅK og som sagt vinde DPK UKK ved både at demonstrere et betydeligt format samt prima fuglearbejde.

Asta har vist sig som en god solid tæve, der også har opnået 1.pr. ÅK samt excellent på udstilling. Bag Asta ligger bl.a. Villestoftes Raja (mormor og kuldsøster til Derbyvinderen 2004, Villestoftes Rita, samt Danmarksmesteren 2005, Villestoftes Mike,) vi kommer herved også tilbage til noget af den oprindelige Villestofte tævelinje – dog lige ”krydret” med Stødkildes Rikke.

HVEM SKAL VI BRUGE?

I vores søgen efter den rette hanhund til Asta var vi langt omkring. Som så ofte forfalder man hurtigt til at kigge efter præmieringer og vinderklasseplaceringer, hvilket også giver et godt og retvisende billede. Vi forhørte os også med forskellige gode venner og hundesports-kollegaer. Vi er altid modtagelige for gode råd. I sidste ende er det jo det, vi i Kennel Villestofte tror på. At avle hunde er ikke som matematik. Det er ikke altid at 2+2=4. Man må have nogle ambitioner, lave sig en strategi og så tro på denne og forfølge denne, indtil den måske viser sig at være forkert. Indtil videre synes vi, at valget med at anvende Kennel Jutevatnet på Villestofte pointere er rigtigt.

HVORFOR PRICK?

En af årsagerne til valget af Prick, var beskrivelser af ham fra prøver samt anbefaling fra gode venner, som havde meget positive oplevelser med Prick på praktisk jagt. Dette er for os særdeles vigtigt. Prick er en ung hund, men han har allerede opnået 1 pr. ÅK på fjeldet. Det, der er interessant ved Prick, er hans forholdskarakter fra hans kritikker Norsk Kennel Klubs Hundedatabase

En anden og meget væsentlig årsag er stamtavlen. De hunde, der ligger bag Prick. Både moderen og faderen er højt præmierede og begge norsk jagtchampion. Som det ses, ligger faderen til Asta; Jutevatnets Radar også bag Prick. Med dette håber vi, at vi kan forstærke nogle af de gode egenskaber som Kennel Jutevatnets har tilført Asta. Derudover indeholder Prick’s stamtavle mange kendte og højt præmierede hunde på begge sider fra bl.a. den svenske Kennel Black Lucky og norske Kennel Vestfjordalen.

DET KOMMENDE KULD

Som til alle de foregående kuld glæder vi os utroligt meget til dette kuld; se om vores mavefornemmelse holder stik. Asta bor hos Anne-Marie i Vierne på Fyn, og her skal Asta også føde sine hvalpe.

Skulle du være interesseret i en hvalp eller bare at høre mere om vores Villestoftepointere, er du meget velkommen til at kontakte os. Du kan finde kontaktoplysninger her på siden eller under ”Kontakt”.

Vi glæder os til at høre fra dig.

HVALPE GALLERI

Galleri fra Asta og Pricks kuld 2018

Asta fik 6 hanner og 4 tæver