På rypejagt i Jämtland, Sverige

Der var 1650 km til Gäddede i det nordlige Jämtland. Undervejs blev det til tre overnatninger. Fra jagten i Jämtland og til Kiruna, Pirttivoupio var der 850 km og to overnatninger. Turen hjem fra Kiruna var på 2.200 km og med to overnatninger. Alle overnatninger foregik i hytter på campingpladser. De var super fine.

Jagten sammen med Lisbeth og Walter i det nordlige Jämtland  var rigtig flot. Der var mange ryper. Terrænet var meget bakket og med en del høj bevoksning. Det var derfor svært at se hundene, men de holdt meget øje med os og jeg var dybt imponeret over at de hele tiden kunne finde tilbage til os.

Storm og Asta som aldrig havde prøvet fjeldet, klarede det rigtig godt. De første par dage faldt de meget, men de lærte at se sig for. Desværre blev Storm bidt af en jærv eller en los. Han måtte til dyrlæge og kunne ikke stille på SPK hovedprøve i Pirttivoupio. Rigtig ærgeligt.

Jeg vil her gerne takke Lisbeth og Walter for nogle helt fantastiske og uforglemmelige dage på jagt i Jämtland. Jeg køre gerne 1650 km igen, for at gå i det smukke terræn og have hyggeligt samvær med Lisbeth og Walter.

Anne-Marie