På Svensk Pointer Klubs hovedprøve i Pirttivoupio, Kiruna

SPK´s hovedprøve blev afholdt i Pirttivuopio ca. 60 km vest for Kiruna. Standkvarteret var for enden af vejen, stedet hed Nikkaluokta. Der er rigtig mange, som kommer der og vandre. Jeg mødte blandt andet en dansk 7. klasse, som var på vej hjem.

Storm kunne ikke stille på prøven, da han var blevet bidt på jagten. Han måtte ligge i hytten om dagen, når Asta og jeg var på fjeldet og i bilen om natten. Det var rigtig synd for ham og jeg var også meget ærgerlig over det.

Asta og jeg tog med op og så på den prøve, som Storm skulle have stillet på. Vi lærte da lidt den dag: 1) følg med. 2) vær først i troppen fra start. 3) vi sakkede altid bagud og kom altid til sidst. Det var et hårdt terræn at gå i og der blev ikke sat en fod uden, at der var set hvor den blev sat.

Lørdag den 6. september skulle Asta starte i UK. Det var et andet terræn, end der hvor vi havde gået dagen før, men det mindede meget om det. Vi gik kl. 8.15 og var oppe på fjeldet kl. 9.00. Asta gik rigtig godt hele dagen, hun var ude i rigtig mange slip og havde en meget oplagt chance til rype, som hun desværre støder. Asta fik en rigtig god kritik og jeg var stolt af hende. Da klokken var 17.00 var prøven slut og så havde vi ca. en time og 45 min. til at gå tilbage til vores biler. Det var en meget lang dag. Både Asta og jeg have brugt alt hvad vi havde i os.

Ved festmiddagen om aftenen udsatte Kennel Villestofte en Agerhøne fra B&G til nr. 2 i Guldpokalfinalen.

Anne-Marie